WoKobaan

Deel dit artikel

,

wokobaan

 

De baan is ontstaan in de periode 2007-2009. Het baanontwerp is van Wout Jansen. De initiële opbouw is gedaan door Koos Kranenburg. Beide heren kwamen in deze periode helaas te overlijden. De verdere opbouw van de basis t/m een werkende kale baan is gedaan door Cees Baarda. Een 2-tal jaren later hebben Ad de Laat en John Janssens de baan van een landschap voorzien. Seinen verschenen nog iets later op de baan. Hierna gaan we uitgebreider op e.e.a. in.
Voor deze baan zijn de databases voor de programma's iTrain en Koploper op deze plek beschikbaar voor leden.

Tentoonstelling gegevens

Maten van de baan: 276 x 123,5 cm
Wensen bij tentoonstellen:
• Ruimte incl. beweegruimte aan de niet publiekszijde: 350 x 300 cm
• 3 Stoelen
• Tafel: (min.) 120 x (min.) 60 cm

Tijdens de opbouw van de baan was de eerste uitdaging hoe de 4 modules, waaruit de baan bestaat, gekoppeld zouden worden. Koos heeft hiervoor een soort pen en gatverbinding bedacht opgebouwd uit trespa-plaatjes. DIe heeft al de jaren sinds de opbouw zijn kracht bewezen.
De volgende was de baanaanleg. De rails is gelijmd op kurkstroken. In de bogen in de hoeken is er voor gekozen gelijke boogstralen te gebruiken voor binnen- en buitenboog. Hierdoor liggen de sporen daar niet perfect parallel, maar is er wel meer ruimte voor overhangende rijtuigen. De draaischijf was ook een redelijke uitdaging. De uiteindelijk plek werd bepaald m.b.v. een cirkel en stroken van karton.
De gebruikte draaischijf is een "Draaischijf HK" van Henk Kooiman. Aansturing  geschiedt met een "Draai15" van Kees Moerman.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!modelbaanautomatisering

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden