Actie banner

...

Deelname aan Fora

M.i.v. 21 december 2022 stopt HCC (voorlopig) met het eigen Forum. Allereerst om de HCC websites te kunnen migreren naar Joomla 4, maar ook vanwege een tanende belangstelling. Als gevolg daarvan is ons eigen deel ook gesloten. Op deze plek maken we nu, als extra service, links naar bestaande en populaire websites, die raakvlakken hebben met onze hobby, n.l. Modelspoorwegen en met name de Automatisering daarvan. Hieronder vind je een lijst. Passende aanvullingen zijn altijd welkom. Mail ze dan a.u.b. naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Modelspoorwijzer  Algemeen modelspoor forum met veel tips en eigen 'encyclopedie'  Beneluxspoor  Algemeen modelspoor forum met heel veel tips en eigen 'encyclopedie', groter dan Modelspoorwijzer  3-rail Forum  Modelspoor forum gericht op de 3-railers onder ons  Koploper forum  Het forum voor gebruikers van het populaire programma Koploper©  H0 modelspoorforum  Een minder bekende onder de fora, oogt interessant  Stummi forum  Een Duitstalig forum waarop ook Nederlanders regelmatig publiceren         N-spoor forum Door Freebit geinitieerd forum met hoofdzakelijk N-spoor wetenswaardigheden Modelspoormagazine Het forum van het blad Modelspoormagazine      

2 mei 2023

...

Video's van anderen

Naast de video's die een aantal van onze leden maken komen we regelmatig ook video's tegen, die voor onze leden interessant kunnen zijn. Zo hebben we een reeks video's gevonden van Jeroen Balkema over iTrain, die je met dit programma op weg helpen. Je vindt ze hier. Bob Fuller, een andere youtuber heeft datzelfde gedaan, echter dan in het Engels. Deze reeks begint met versie 5.0 (alleen in het Engels), vanaf video #62 gaat hij verder met met versie 5.1. Er worden dan de verschillen met versie 5.0 behandeld. Vanaf video #63 is er ook Nederlandse ondertiteling. 

9 januari 2023

...

Videokanalen van leden op Youtube

Een aantal leden van HCC!m zijn actief als Youtuber en maken o.a. "instructievideo's" over modelbaan besturing. Albert Grit (youtubenaam Albert-DenAkker)  heeft in 54 youtube-films een instructie gemaakt voor het gebruiken van Rocrail. De korte video’s starten eenvoudig en gaan stap-voor-stap dieper in op de uitgebreide gebruiksmogelijkheden. Met deze link spring je direct naar die video's. Hans van den Burgh (youtubenaam TMN van der Burgh) heeft (o.a. op basis van de handleiding van Chris Burger) een serie films gemaakt voor het gebruiken van Koploper© in combiatie met verschillende hardware. Die vind je met deze link. Er zijn op Youtube nog veel meer video's te vinden over modelbaanbesturing en de programma's daarvoor. Meestal in het Engels of Duits maar soms ook in het Nederlands. Mocht je een reeks tegen komen, die interessant is voor onze leden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. a.u.b. Dan kunnen we een link plaatsen naar zo'n video-reeks.

5 januari 2023

...

Video's over hcc!m

Regelmatig worden we als hcc!m op video vastgelegd. In het kader van een project van HCC!apple en HCC!fotovideo is er een kleine documentaire gemaakt over ons lid Harry Damen. Die video kun je hier vinden. Beelden van Houten Digitaal 2019 een impressie 9 - 10 november 2019 Interviews op Houten Digitaal november 2019 In december 2016 heeft de HCC videogroep een impressie gemaakt van Houten Digitaal. Zo is er in 2014 een promotiefilm gemaakt door HCC.

19 november 2019

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!modelbaanautomatisering

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden