Door de jaren heen heeft HCC!m verschillende demobanen gehad. Een deel bestaat inmiddels niet meer. De banen waar we nu (27-11-2016) mee demonstreren zijn:

  • Demobaan voor het HCC!m-systeem; dit is de oudste nog in bedrijf zijnde baan. Hierop rijden gelijkspanningstreinen zo uit de doos van de fabrikant. Locdecoders worden hier niet gebruikt. De aansturing geschiedt door een rek met "blokkaarten", waarin de besturing van de computer vertaald wordt in rijspanning op de rails.
  • WoKo-baan. Onze eerste verenigingsbaan, die volledig DCC gestuurd wordt. Alles, locs, wissels, seinen en meer wordt door de computer bediend via decoders in de betreffende apparatuur. Deze baan is ooit bestuurd door Koploper, iTrain en RocRail.
  • Trambaan. Een inzet voor de WoKobaan. Hierop laten we zien hoe al die besturing er uit ziet en hoe e.e.a. functioneert. Er is daarom alleen een landschap van electronische componenten. Hierin is een keerlusmodule zichtbaar opgeenomen.
  • Autobaan. Ook een inzet voor de WoKobaan. Het is door de verregaande miniaturisering van componenten mogelijk geworden decoders in te bouwen in kleine modellen. Zelfs in schaal N auto's. Deze baan laat zien hoe dat gerealiseerd kan worden in een aangeklede baan.
  • Aelderbaan. Een H0 drierailbaan naar het ontwerp van een handleiding voor het programma Koploper geschreven door Chris Burger. Ook deze baan heeft geen aankleding ten einde de bedrading en digitale onderdelen zichtbaar te maken.
  • Flyerbaan. Een project van Cees Baarda. De bedoeling is te laten zien, dat je het beste klein kunt beginnen als je wilt leren omgaan met digitale onderdelen. Dat geldt zeker ook voor de sturende software. Deze baan besturen we met de programma's RocRail, iTrain en sporadisch Koploper. De sturende computer is meestal een Apple MacIntosh met het macOS. De baan is zo opgebouwd, dat er met verschillende hardware opties kan worden gereden, t.w.: MultiMaus met zelfbouw, DigiKeijs DCC en Dinamo. Er wordt nog nagedacht over uitbreiding met andere hardware en software.

Hierna stellen we de banen uitgebreider voor.

De flyerbaan is ontstaan na het uitkomen van de flyer, die we uitdelen op beurzen. De baan wordt uitgebreid op deze plek behandeld.