Agenda

Ledenbijeenkomst bij RCU
Zaterdag, 03 Februari 2018, 10:00
Hits : 338
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ledenbijeenkomst 240 breedOnze eerste bijeenkomst voor onze leden in 2018. Met net 2 beurzen achter de rug verwachten we nieuwe gezichten te zien. we hebben weer een interessant programma gemaakt.

 

Om 11:00 uur is er de lezing:

image jmriallelogosModelbaanautomatisering met JMRI - opzet, mogelijkheden, voorbeelden

JMRI, dat de meesten van ons kennen van DecoderPro, staat voor Java Model Railroading Interface. Het is een open source programma en bevat ook modules voor de besturing en automatisering van een modelbaan. Door de filosofie achter dit programma wellicht niet zoals we van andere software gewend zijn, maar het bevat inmiddels ook opties voor Europese banen. Egbert Broerse, die mede actief is bij de ontwikkeling van JMRI, zal aan de hand van diverse toepassingen inzicht geven in automatisering met de huidige versie van JMRI. Egbert behandelt o.a. ondersteunde hardware, Operations, PanelPro, LayoutEditor, SeinMastLogica en Volautomatisch bedrijf met Warrants.

In de middag houdt Chris Burger de workshop Beginnen met Koploper. Meer informatie vind je hier. Deze workshop is al volgeboekt. Je kunt je echter op een nieuwe lijst zetten door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder is er nog volop ruimte om te praten over van alles wat te maken heeft met de automatisering van de modelbaan.

Locatie Rail Club Utrecht
Atoomweg 272
Utrecht
Utrecht
3542 AB
Nederland
http://railclubutrecht.nl