Lezing en Workshop  onze locatie in Soest.

(onder voorbehoud van maatregelen Covid-19)

Lezing: "Rijdende auto's in de miniatuurwereld"

De lezing is interessant voor iedereen die wat meer wil dan alleen het laten rijden van treinen. In een echte wereld rijden ook auto's en de mogelijkheden dit ook op "een modelbaan" natuurgetrouw te doen zijn tegenwoordig zeer bereikbaar. De techniek is goed toepasbaar in de schalen H0 en N. En met een beetje moeite en inachtneming van wat beperkingen kan het zelfs in schaal Z.

Workshop: "Beginnen met Dinamo/MCC"

De workshop is bedoeld voor degene die serieus van plan is auto's te laten rijden onder besturing van Dinamo/MCC. We behandelen onder andere:

- Hoe ontwerp je een stratenplan?

- Hoe ontwerp je het Dinamo/MCC - zendsysteem en hoe leg je het aan?

- Hoe zorg je voor sturing van de voertuigen inclusief "wissels"?

- Hoe maak je feedbacks?

- Hoe kun je je voertuigen configureren?

- Hoe zet je een iCar database op om auto's te besturen?

Voor degenen die de workshop willen volgen is het verstandig ook de lezing bij te wonen aangezien daar al enige  basisprincipes worden uitgelegd en we gaan ervan uit dat die voor de deelnemers aan de workshop min of meer bekend zijn.

Aanvang lezing 11 uur. Begin workshop 12.30 uur. Kosten voor de workshop € 10.00.

Benodigd alleen een laptop met ICar, Proefversie 2 maanden geldig (download ongeveer 2 weken voor de workshop en vraag een proeflicentie aan).https://www.berros.eu/nl/icar/installation.php

Diegene die meedoen krijgen half augustus de definitieve invulling van de workshop.

Aanmelden en info vragen kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Harry v.d. Bulk.